Túrókrémes lángos

  • 8 személyre
  • 45 perc
  • 1283 kalória
  • Holdfény
Megosztás

Először a túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és a vaníliás cukorral együtt jól összekeverjük.
Ezután a lisztet egy mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, rá a sót, cukrot, majd a kézmeleg tejet.
Pár percet állni hagyjuk, majd az összes hozzávalóval együtt jól össze dolgozzuk.
Ha kész, fél órát kelesztjük, majd mint a hagyományos lángost, csípünk tojás nagyságú darabot, és lisztes kézzel kinyújtjuk.
Az étolajat egy nagy lábosba öntjük, és felhevítjük.
Úgy tudjuk meg, hogy jó meleg e már az olaj, ha a tésztából kicsit csípünk, beledobjuk, és ha feljön a tetejére, akkor kezdhetjük a sütést.
Egyik egyik oldalát 1,5 percig sütjük, majd papírtörlőre kiszedjük, így nem lesz olajos.
Ha mindet kisütöttük, vaníliás porcukorral meghintjük, de bármilyen lekvárral is tálalható.
Nagyon finom és laktató.


Hozzávalók
  • kg finomliszt  
  • dkg élesztő
  • tk cukor
  • mk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 0.5 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj (+ a sütéshez 1 l)
  • ek tejföl  
  • 2.5 dl tej  
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 40 dkg áttört túró
  • csomag vaníliás cukor (+ 1 cs. a szóráshoz)
  • 10 dkg porcukor (+ 10 dkg a szóráshoz)
Vegye meg a hozzávalókat