Túró rúdi torta

  • 14 személyre
  • 70 perc
  • 945 kalória
  • Panka
Megosztás

Elsőként a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét a cukor 2/3 részével habosra verjük. A sárgáját a cukor 1/3 részével, szintén habosra verjük.
A tojássárgából képzett habot egy kis tojásfehérje habbal fellazítjuk, és utána az összes habot hozzáadagoljuk óvatosan, hogy ne törjük össze a habot.
Ezek után óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a lisztet, úgy, hogy ne törjön össze a tojásfehérje hab.
Egy sütőpapírra kikenem a tésztát, és 170 °C-os, előmelegített sütőben megsütöm.
Amíg a piskóta sül, addig a maradék alapanyagokat egy edénybe összerakom, és óvatosan összekeverem.
Ha nagyon folyós lenne a túró miatt, akkor nyugodtan adjunk hozzá még egy kis búzadarát.
Ha a piskóta kihűlt, a túrótöltelékkel megkenem, és feltekerem. Utána olvasztott csokoládéval meglocsolom, majd marcipánba csavarom.
Szeletekre vágom, és tálalom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat