Túró rudi torta 1

  • 8 személyre
  • 30 perc
  • 1557 kalória
Megosztás

A kekszet ledaráljuk annyira, hogy a finom szemcsék mellett, maradjon egy kevés, durvább darabka is, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal.
Egyik felét egy (alján sütőpapírral bélelt) kapcsos tortaformába simítjuk.
A mazsolát átmossuk, majd 5-10 percre vízbe áztatjuk, hogy kicsit puhuljon.
Addig a túróból, habtejszínből (nem kell felverni!), citromból, cukorból, mascarponéból, vaníliából, tojásból és a Zselatin fixből, krémes masszát keverünk (jó alaposan eldolgozzuk!), amibe végül beleforgatjuk a mazsolát.
A kapott masszát ráöntjük, a tortaforma aljára simított kekszre, majd a keksz másik felével, ugyanígy befedjük.
A legtetejére összeolvasztjuk a tortabevonót a tejjel, vagy vajjal (mikróban tökéletes) és rácsurgatjuk a keksztetőre.
1 napra hűtőbe tesszük, majd másnap óvatosan, tálalás előtt közvetlenül, levesszük a kapcsot. Addigra szépen összeáll és szeletelhető.



Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat