Trüffel marcipán borítással

  • 10 személyre
  • 120 perc
  • 20802 kalória
Megosztás

Előkészítés:
Minden hozzávalót gondosan kimérünk.
Habtejszín jobb az enyhe édessége miatt, de ha nincs, főzőtejszínnel is helyettesíthető.
Ha nincs vaníliás cukor, akkor egy evőkanálnyi kristálycukorral többet használjunk fel.
A vaj lehetőleg puha, könnyen gyúrható legyen, célszerű a készítés előtt pár órával kivenni a hűtőből.

Elkészítés:
A száraz hozzávalókat (kristálycukor, vaníliás cukor, kakaópor, darált keksz) keverjük el alaposan.
Adjuk hozzá a puha vajat, és jól dolgozzuk el benne.
Ezután jöhet a kimaradt anyagok felhasználása (reszelt narancshéj, tejszín, rum aroma).
Tetszés szerint, kandírozott narancsot is használhatunk hozzá, jól apróra vágva.

Egyéb feladatok:
Összeállítás után, 10 percig, lefedve hűtőben tároljuk.
Általunk kiválasztott formában formázzuk, vagy kiszúrjuk.
Kiszúrás után, szintén 10 percig pihentetjük, közben porcukor segítségével kinyújtjuk a marcipánt, majd bevonjuk vele.
Olvasztott csokoládéval, vagy tetszőleges anyaggal díszítjük.

Jó étvágyat! :)


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat