Torta – Szilvás balhé Fodor Pál Zoltántól

  • 8 személyre
  • 75 perc
  • 3281 kalória
Megosztás

Elkészítés:
1. A morzsát a vajon barnára pirítjuk, beleöntjük egy kivajazott tortaformába, majd a maradék vajat is ráöntjük, és a hűtőbe tesszük dermedni.
2. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a darát és a cukor felét. Kemény állagúra főzzük.
Közben hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart közepét és jól elkeverjük.
Összekeverjük a mascarponéval, a mézzel és a cukorral majd a megdermedt morzsára öntjük és visszatesszük a hűtőbe.
3. Az aszalt szilvát összevágjuk. Egy serpenyőben visszaredukáljuk a cukrot, vizet, mézet valamint az aszalt szilvát is hozzá tesszük. Jól összefőzzük.
Végül ráöntjük a konyakot és flambírozzuk.
4. Lehűtjük és ráöntjük a tortára. Tojáshabot készítünk cukrozzuk és a torta tetejére kenjük. 


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat