Töltött pulykafasírt tekercs

  • 4 személyre
  • 100 perc
  • 629 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

Ha nem darált pulykahúst (mell, felső comb) vásároltunk, akkor meg kell darálni. Én felsőcomb-filét vettem. Közé darálom a vöröshagymát és fokhagymát is. Hozzáadom az előzőleg beáztatott, majd kinyomkodott zsemlét, 2 db nyers tojást és a zöldfűszereket. Ízlés szerint sózom, borsozom, majd jól összekeverem.
A többi tojást keményre főzöm, majd tojásszeletelővel felszeletelem.
Leterítek egy 50x40 cm-es alufóliát duplán, megkenem olajjal, elterítem rajta a darált húsos masszát, úgy, hogy az alufólia szélein, 5 cm szabadon maradjon.
A húson elhelyezem a tojásszeleteket, befedem a bacon szalonnával, majd elrendezem rajta a felszeletelt sajtot.
A fólia segítségével feltekerem, a tetején a fóliát összefogom, a végeit elcsavarom. Óvatosan bánok a fóliával, nehogy kiszakadjon.
Ha jól lezártam mindenütt, tepsibe teszem, és sütőben, 200 fokon, 1 óráig sütöm.
Ha letelt a sütési idő, kibontom a fóliából, és a tetejét megpirítom. Én a sütő grillfunkcióját használtam. 10 perc alatt, szép pirosra sült.
Vágódeszkára helyezve hagytam hűlni, majd szeletelve, tetszés szerinti körettel tálalható.
Most egy balzsamecetes, olívaolajos salátát készítettem hozzá.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat