Töltött paprika

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 397 kalória
Megosztás

Fozzük meg félig a rizst, a hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg az olívaolajban. Ízesítsük sóval és borssal a darált húst, majd alaposan keverjük össze a rizzsel és a hagymával. Vágjuk le a paprikák végét, távolítsuk el a szárat és a magházat, a rizszsel kevert húst pedig lazán töltsük bele a paprikákba. Ezt követoen fektessük oket egy lábasba, majd öntsünk rájuk annyi forró vizet, hogy éppen ellepje a töltött paprikákat.

Adjuk hozzá a vízhez a paradicsompürét, majd a közepesnél kisebb lángon pároljuk puhára a paprikákat. Ezután a rántással surítsük be a mártást, majd tetszés szerint ízesítsük cukorral, végül újabb 10-15 percen keresztül kis lángon fozzük készre az ételt. Köretnek kínálhatunk mellé sós vízben fott burgonyadarabokat.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat