Töltött paprika paradicsom szósszal

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 812 kalória
  • pipi
Megosztás

A húst megmossuk darabokra vágjuk és ledaráljuk. Egy edényben vizet forralunk és enyhén sózzuk, majd beleteszünk egy csésze rizst és félkeményre főzzük, leöblítjük és jól lecsöpögtetjük. A darált húst sózzuk, borsozzuk teszünk bele köménymagot, pirospaprikát és 1 tojást alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a rizst, ismét összedolgozzuk és a magházától megtisztított paprikákat megtöltjük. Lábosba tesszük felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, kb 1- 1 1/2 óra hosszáig főzzük. Ha a töltelék megfőtt a vízből kiszedjük a paprikákat és a levet leszűrjük. Egy lábasban az olajból és a lisztből világos rántást készítünk és felengedjük paradicsomlével felforraljuk, ha túl sűrű lenne akkor a paprika levével hígítjuk. Ezután pici sót teszünk bele és 4 kanál cukrot újra forraljuk visszatesszük a paprikákat a paradicsommártásba és tálaljuk.
Ha valaki édesebben szereti tehet még bele cukrot, de én úgy szeretem ha érezni a paradicsom ízét szerintem nagyobb mennyiségű cukor elnyomja a paradicsom ízét.
Jó étvágyat.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat