Töltött padlizsán baconnel

  • 4 személyre
  • 70 perc
  • 1135 kalória
  • Józsefné
Megosztás

A padlizsánt félbevágjuk, kivágjuk a közepüket, majd kis talpat vágunk nekik. Serpenyőben kissé megpirítjuk őket.
A kivágott padlizsánbelsőt felkockázzuk és egy tálba tesszük. A cukkinit is felaprítjuk, majd a padlizsánbélhez adjuk.
A lila hagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk
A húst a pirított hagymára tesszük és megpirítjuk rajta. Sózzuk, őrölt fehérborssal, ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a zöldségeket és a fokhagymát. Ízlés szerint utánízesítjük, sózzuk, borsozzuk. Egy púpozott evőkanál liszttel összekeverjük, rápirítunk, majd főzőtejszínnel felöntjük.
Betöltjük a fél padlizsánokat a töltelékkel, majd bacont terítünk rájuk. Paradicsomot szeletelünk a tetejükre és szeletelt füstölt mozzarellával beterítjük.
200 °C-on, légkeverés nélkül sütjük, kb. 50 percen át.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat