Töltött lángos

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 1124 kalória
Megosztás

Egy tálba beletesszük a langyos vizet, a kristálycukrot és az élesztőt. Ha az élesztő felfutott, akkor hozzáadjuk az előzőleg sóval elkevert lisztbe. Hozzáadjuk az étolajat és a főtt burgonyát, majd egy laza tésztát készítünk belőle, amelyet fél óráig állni hagyjuk és duplájára kelesztjük.
Mikor a tészta megkelt, cipókat formázunk belőle, majd ezeket a cipókat, olajos kézzel lángossá formáljuk.
Ezek után kerül bele a töltelék, ami bármi lehet. Én általában virslit, sajtot, párizsit, olívabogyót szoktam bele rakni, de bármivel töltve nagyon finom. Ha megtöltöttük a tésztát, akkor egymásra hajtjuk a széleit, megnyomkodjuk, majd forró bő olajban kisütjük.

Jó étvágyat!


Hozzávalók
  • kg liszt
  • dl víz
  • csomag élesztő
  • tk kristálycukor
  • 1.5 ek Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • db áttört főtt burgonya
  • pár virsli  
  • 10 dkg párizsi
  • 10 dkg sajt  
Vegye meg a hozzávalókat