Töltött káposztám

  • 6 személyre
  • 120 perc
  • 2030 kalória
  • kuksi09
Megosztás

Egy lábas aljára tesszük a feldarabolt füstölt szalonnát, majd a darát húst tálba rakjuk.
Hozzáadjuk a tojást, fűszereket, rizst, majd jó alaposan összekeverjük.
A káposztát és a hasábokat vízben átmossuk, majd a hasábokba beletöltünk kisebb adag tölteléket, és a hasábok széleit behajtva, feltekerjük.
A lábasban lévő szalonnára apró káposztát teszünk, arra a feldarabolt oldalast.
Erre tesszük a hasábokba töltött tölteléket, megint apró káposzta következik, erre szemes bors, és így tovább, míg el nem fogy a hozzávaló.
A tetején mindig apró káposzta legyen.
Végül odatesszük főni.
Ha már megfőtt, akkor egy laza, fokhagymás rántással berántom, és tálalom.
Lehet tejfölt is tenni, a tetejére.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat