Töltött káposzta karácsonyra

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1071 kalória
Megosztás

A káposztát mossuk át egy kicsit, hogy ne legyen nagyon savanyú.
A darált húst egy tálba öntjük és hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, vöröshagymát.
Fűszerezzük és a rizst, valamint tojást is hozzáadjuk, majd alaposan összekeverjük.
A fele mennyiségű tölteléket kigombócozzuk, a másik felét levelekbe burkoljuk.
A maradék hagymát finomra vágjuk.
A szalonnát vágjuk kockára és olvasszuk ki. Ha kisült, mehet hozzá a vöröshagyma és alaposan pirítsuk le, majd húzzuk félre és adjunk hozzá pirospaprikát.
Keverjük el, öntsük fel vízzel és forraljuk fel. Többször forraljuk vissza, hogy a hagyma jól szétmenjen.
Ezután mehet rá a szálas káposzta háromnegyed része, amit megpárolunk egy kis babérlevéllel.
20 perc után, rárakjuk a levélbe töltött káposztát és a gombócos káposztát, majd befedjük a káposztával és felöntjük vízzel.
Fedő alatt, pároljuk puhára. Ha megpárolódott, óvatosan vegyük a töltelékeket és csak a káposzta maradjon az edényben.
Rakjuk fel főni és habarjuk be egy kevés tejfölös habarással.
Tálaláskor a töltelékekre merjük, a tejfölös savanyú káposztát.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat