Töltött kacsa

  • 6 személyre
  • 180 perc
  • 726 kalória
  • Joe
Megosztás

Előkészítés:A kacsát megtisztítjuk,megmossuk. Kívül-belül sózzuk,fűszerezzük. Két darab tojást megfőzünk. A szalonnát,hagymát,májat,gombát és a két főtt tojást kis kockákra vágjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk,kinyomkodjuk. A petrezselymet ha friss apróra vágjuk.
Elkészítés:A szalonnát kisütjük,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a májat,sózzuk,borsozzuk,csipet majoránnát adunk hozzá és lepirítjuk. Beletesszük a gombát és addig pároljuk míg elfövi a levét. Levesszük a tűzről és belekeverjük a petrezselymet,zsemléket,kockára vágott főtt tojásokat és egy darab nyers tojást. A tölteléket a kacsa hasüregébe töltjük,hústűvel összetűzzük. A kacsát tepsibe tesszük,mellé rakjuk a fokhagyma gerezdeket és négybe vágott vöröshagymákat. Zsiradékot nem csak vizet öntönk alá /kb 2dl /és alufóliával letakarva 2-2,5 órát sütjük. Levesszük a fóliát és 30-40 percre visszatesszük a kacsát amíg szép színt kap.
A sütési idő a kacsa méretével változik.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat