Töltött húsos padlizsán

  • 4 személyre
  • 70 perc
  • 273 kalória
  • mnedeva
Megosztás

A padlizsánokat hosszában félbevágom, a feleket kivájom úgy, hogy kb. egy centi vastag fala maradjon.
A kivett padlizsánhúst felaprítom, tálba teszem, megsózom, majd félreteszem.
A fél padlizsánokat szintén besózom és félreteszem, amíg a tölteléket elkészítem.
Ehhez a rizst megfőzöm. A hagymát felaprítom, a fokhagymát apróra vágom.
Lábosban olajat hevítek, rádobom a hagymát, kissé sózom, majd párolni kezdem.
Amikor a hagyma üveges, hozzáadom a levétől lecsepegtetett padlizsánhúst és a fokhagymát, fűszerezem római köménnyel és 3-4 percig pirítom.
Ekkor hozzáadom a darált húst és erős lángon pirítom tovább.
Fahéjjal, kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítem, a levét egészen elforralom.
A két paradicsomot felkockázom és a raguhoz adom.
Amikor kissé levet enged, hozzáadok egy teáskanál pirospaprikát, a felhasznált fűszerekkel utánízesítem, ha kell.
Leveszem a tűzről, belekeverem a főtt rizst és kissé hűlni hagyom (5-10 perc).
Ekkor belekeverek 5 dkg reszelt sajtot.
A padlizsánfeleket kiöblítem, szárazra törlöm és megtöltöm a rizses-húsos masszával.
A tetejüket megszórom a maradék sajttal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 45 percig sütöm, majd jéghideg joghurttal forrón, vagy langyosan tálalom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat