Töltött gombafejek salátaágyon

  • 6 személyre
  • 50 perc
  • 831 kalória
  • Holdfény
Megosztás

A gombát megtisztítjuk, majd félretesszük.
Ezután a vöröshagymát és fokhagymát megpucoljuk és apró kockára vágjuk.
A sárgarépát is megpucoljuk és sajtreszelőn lereszeljük, kis tálba tesszük, majd félrerakjuk.
Egy kis lábosban, enyhén sós vízben, puhára főzzük a cukorborsót és a tökdarabokat, 10 perc alatt.
Ezután leszűrjük és kissé hűlni hagyjuk.
A hagymát egy serpenyőben megdinszteljük és hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, állandó keveréssel.
Ezután, egy mély tálba öntjük, hozzáadjuk a cukorborsós tököt, reszelt, nyers sárgarépát, fokhagymát, 2 tojást, áztatott, kinyomkodott kenyérszeleteket, zsemlyemorzsát, oregánót, őrölt borsot, őrölt pirospaprikát, 1 csapott evőkanál reszelt sajtot, rozmaringot, sót, ízlés szerint.
Ezt jól összedolgozzuk, majd félretesszük.
Közben a meghámozott, negyedelt burgonyát félkeményre, enyhén sós vízben, 10 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
Egy 39 x 36 cm-es tepsit kizsírozunk, ebbe egyenletesen elosztjuk a burgonyát és ráöntjük az olajat is.
A gombafejeket megtöltjük és a burgonya tetejére tesszük, sorban.
Előmelegített sütőben, takarék lángon, 35 percig sütjük, egyszeri fordítással.
Ezután kivesszük a tepsit és mindegyik gombafejre, egyenletesen elosztjuk a maradék reszelt sajtot, majd visszatesszük a sütőbe, 10percre, míg a sajt szétolvad rajta. Végül kivesszük a sütőből és félretesszük.
Egy nagy, kerek, lapos üvegtálat megmosott, lecsepegtetett salátalevéllel kibélelünk és a közepére, kissé széthúzva, a sült burgonyát tesszük, majd a töltött gombafejeket elosztjuk rajta.
Melegen tálaljuk. Készíthetünk mellé gombamártást, de akár savanyúval is kínálhatjuk.
Nagyon finom, kiadós és laktató étel.

Jó tippként:
A cukorborsót tökkel, előtte nap el lehet készíteni és a darált húst is, így egyszerűbb másnap az elkészítése, nem vesz annyi időt igénybe.
Én a gombafejeket is megpucoltam és tányéron, hűtőben tartottam, a többi előre készített hozzávalóval.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat