Töltött burgonya ropogós kolbász vitorlákkal

  • 4 személyre
  • 75 perc
  • 826 kalória
Megosztás

A burgonyákat meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk (ha nagy darab a hús, vágjuk ketté), majd olajon, nagy hőmérsékleten megsütjük. Ha már szép színe van, 3 dkg vajat és egy szál rozmaringot adunk hozzá. A vajjal meglocsoljuk a húst. Hőálló tálba tesszük a húst, ráöntjük a vajas-rozmaringot, lefedve 20 perc alatt puhára sütjük.

Közben elkészítjük a besamel mártást, a 2 dkg vajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a forralt tejet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejfölt, szerecsendiót.
A főtt burgonya belsejét kivájjuk, sózzuk meg. A sült csirkemellet, paradicsomot, 10 dkg sajtot, kolbászt kis darabokra felszeleteljük. A burgonyába teszünk kevés mártást, majd felváltva tesszük a csirkemellet, paradicsomot, sajtot, kolbászt. Megszórjuk apróra vágott bazsalikommal, majd ráöntjük a mártást.
Erre tesszük a reszelt sajtot. Előmelegített 180C-os sütőben 25 percig sütjük. Tepsibe sütőpapírt teszünk, erre helyezzük a vékonyra vágott kolbász szeleteket.
A kolbász szeletekre sütőpapírt teszünk, majd egy kisebb tepsivel lesúlyozzuk. Így tegyük be a sütőbe, 8 perc alatt ropogósra sütjük. Ha kisültek papírtörlőn felitatjuk a maradék zsiradékot. Sült kolbász szeletekkel és tejföllel díszítjük.

Jó étvágyat!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat