Töltike

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 616 kalória
  • Krys
Megosztás

A zsenge szőlőleveleket jól megmossuk, leforrázzuk és leszűrjük.
A rizst egy kevés zsíron átfuttatva, félig megpároljuk, majd összekeverjük a darált sertéshússal és a zsírban üvegesre párolt hagymával.
Beleöntjük az egész tojást, megsózzuk, egy csipet törött borssal ízesítjük és megtöltjük vele a szőlőleveleket úgy, ahogy a töltött káposztát szoktuk.
A kis tölteléket, egy lábosba, egymás mellé rakunk, majd annyi vizet vagy csontlevet öntünk rá, amennyi félig ellepi.
Kis lángon, puhára pároljuk.
Ha megfőtt, kiszedjük.
Ízesítjük a levet sóval, egy kevés cukorral és kurkumával.
A lisztet elkeverjük a tejföllel és a töltikéket a mártásban, még egyszer felforraljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat