Tökös rakottas

  • 5 személyre
  • 120 perc
  • 474 kalória
  • Éva
Megosztás

Olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd rátesszük a darált húst.
Sózzuk-borsozzuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és összepirítjuk kicsit.
Kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt megpároljuk. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a lecsót.
Míg párolódik a hús, megtisztítjuk és kockára vágjuk a tököt, picit besózzuk és megpároljuk a rizst.
Egy jénait kiolajozunk, és első rétegként, a tökből teszünk bele, egy réteget.
Erre jön a rizs, majd a hús, végül betakarjuk a maradék tökkel.
A tejfölbe kevés sót teszünk, és a rakottas tetejét bevonjuk vele.
Reszelt sajttal megszórjuk, majd sütőbe téve, szépen megpirítjuk.
Mivel a rizs és a hús már puha, hamar elkészül, mert a gyalult töknek nem kell sok idő.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat