Tökmagvas kenyér

  • 4 személyre
  • 150 perc
  • 910 kalória
  • Szilvia
Megosztás

Futtassa meg az élesztőt, 1 dl langyos vízben.
Gyúrja össze az olaj és a tökmag kivételével a hozzávalókat annyi vízzel, hogy közép kemény tésztát kapjunk.
Dagassza addig, ameddig a kezünkre és az edényre nem ragad a tészta és sima állagú nem lesz.
Gyúrja a kenyértésztához a tökmagot és az olajat. Langyos helyen kelessze, míg duplájára nő, majd gyúrja át még egyszer.
Formáljon cipót a megkelt tésztából, tegye lisztezett tepsire.
Kelessze a kenyértésztát, 40-50 percig.
Melegítse elő a sütőt, 200 fokra.
Tegyen be egy vízzel teli edényt, hogy pára legyen.
A kenyér tetejét, éles késsel vágja be.
Süsse 200 fokon, 10 percig, majd vegye le a hőmérsékletet, 170 fokra.
Süsse a kenyeret, 40-45 percig.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat