Tökmagos házi kenyér

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 992 kalória
  • liva
Megosztás

A lisztet, az olajat, a cukrot és a sót egy tálba teszem. Az élesztőt csak belemorzsolom, majd forró vizet engedek egy edénybe. Általában ez a mennyiség felveszi a 7 dl-t, de a liszttől is függ, hogy mennyire szívja fel azonnal. A vizet lassan adagolva, összegyúrom a tésztát. Miután mindent összekevertem, kb. 10 percig dagasztom, aztán lefedem az edényt és meleg helyen kelesztem. Kb. fél óra alatt, szépen megkel.
Kelesztés után, újra meggyúrom kicsit. Kikenem a kenyérsütő formát margarinnal, belisztezem és a sütőbe helyezem. Nem melegítem elő a sütőt, gázsütőt használok hozzá és amíg bemelegszik a sütő teljesen, addig is kel tovább a tésztám. Begyújtástól kezdve, kb. 25-30 perc alatt sül meg a kenyér.
Tetejét esetleg érdemes vízzel kenegetni sütés közben, bár én nem szoktam.
Tetejére szórjuk a tökmagot.
Az aranybarna szín eléréséig érdemes sütni.
Kihűlés után, szabadon fogyasztható.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat