Tökleves

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 219 kalória
  • Mecsu
Megosztás

A zöldségeket meghámozzuk és megmossuk.
A sütőtököt és a burgonyát nagyobb darabokra, míg a gyökérzöldségeket vékony karikákra vágjuk.
A vörös- és fokhagymát apró kockákra vágjuk és a petrezselyemzöld apróra vágott szárával, 1 dl vízben megpároljuk.
Ezután beletesszük a répaféléket, majd felengedjük kb. 2 l vízzel.
Sózzuk és lassú tűzön főzzük, kb. 15 percig.
Ekkor tesszük bele a sütőtököt és a burgonyát, majd puhára főzzük.
Alaposan leturmixoljuk.
Amikor elkészült, levesszük a tűzről és belekeverjük a tejszínt.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat