Tökéletes foszlós kalács

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 786 kalória
Megosztás

Sütés előtt áztassa be fél órára a mazsolát gyengére főzött fekete teában. Az élesztőt morzsolja bele fél deci langyos tejbe, és meleg helyen hagyja felfutni.
Vegyen elő egy keverőtálat, öntse bele a lisztet, és adja hozzá az élesztős tejet, a maradék langyos tejet, a cukrot, a vajat, egy tojást és egy csipetnyi sót. Ezután adja hozzá a mazsolát is, és gyúrja alaposan össze. Szórja meg a tetejét vékonyan liszttel, takarja le konyharuhával, és tegye az edényt meleg helyre, hogy a tészta megkelhessen.
Ha duplájára kelt a tészta, akkor egy lisztezett deszkán ossza három egyenlő részre, sodorjon belőlük hengereket, és fonja össze őket, ahogy szokás. Helyezze a tepsibe, kenje be a maradék felvert tojással, hagyja pihenni 20 percet, hogy újra megkelhessen kicsit. Végezetül még egyszer kenje át a tojással, és tegye be a kb. 150-180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre sülni.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat