Tökéletes beigli

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 2929 kalória
Megosztás

A tésztával fogjuk kezdeni. A cukrot és a tejet langyosra melegítjük és
belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyre tegyük letakarva és hagyjuk 10-12
perc alatt felfutni az élesztőt. Amikor ez megtörtént, keverjük hozzá, minden
egyéb száraz hozzávalóhoz. A tojást ne keverjük bele, mert azt a tetejére
fogjuk rakni. Alaposan keverjük össze, ezután hagyjuk kb 1 órát pihenni a
a tésztát. Miután megkelt, vágjuk 3 felé és nyújtsuk ki kb 3-4 mm-es lapokra.

A töltelék elkészítéséhez rakjuk fel a vizet forrni. A diót lobogóvízzel
forrázzuk le, azután keverjünk hozzá mindent és főzzük össze kb 10 perc
alatt. Ezután megkenjük a lapokat a töltelékkel, szorosan feltekerjük és
kenünk a tetejére tojást.
Nagyjából 170 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat