Tojás leves

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 93 kalória
Megosztás

Először megcsinálom a rántást (olajból, lisztből), majd hagyom kihűlni egy kicsit és hozzáteszem a pirospaprikát. Egy kevés vízzel felöntöm és lassú tűzön kevergetem. Ezután felöntöm a vízzel és beleteszem a vöröshagymát egészben és a zúzott foghagymát. Felforralom, majd lassú tűzön folytatom tovább. Beleteszem a fűszerköményt, sót, delikátot, majd két darab tojást és elkevergetem. Utána, hozzáteszem óvatosan a maradék 6 tojást és kevergetés nélkül hagyom 10 percig főni, hogy szépen egyben maradjanak!

Tanácsok:
Az elkevergetett tojás olyan lesz, mintha tészta vagy levesbetét lenne. Az egészben maradt tojás pedig, nagyon laktató!


Hozzávalók
  • gerezd fokhagyma
  • fej vöröshagyma
  • tk pirospaprika (csemege)
  • 1.5 l víz
  • ek liszt  
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 5-6 tk kömény (őrölt)
  • db Tesco Finest friss tojás
Vegye meg a hozzávalókat