Tiramisu likőrrel

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 713 kalória
  • Nikoletta
Megosztás

A tiramisu elkészítése nagyon egyszerű.
Veszünk 3 tojást, a sárgáját a fehérjétől külön választjuk.
A fehérjét keményre felverjük, a sárgáját (én 10 dkg) cukorral felverem, majd összekeverem a kemény tojásfehérjével.
500 g mascarponét hozzákeverek.
Ez lesz a krém.

2 nagy csomag babapiskótára van szükség és lefőzök 8-10 adag kávét.
A kávéhoz, ízlés szerint beleöntünk 0,5 deci krémlikőrt.
Ebbe belemártjuk a babapiskótát épphogy, tehát ne áztassuk el vele nagyon.
Sorban belehelyezzük egy jénaiba, ha leraktunk egy sort, ráöntjük a krém felét.
Újabb sort rakunk ki a babapiskótából, azután újból leöntjük krémmel.
A tetejét megszórjuk kakaóporral (cicakakaó).
Lefedjük a tetejét, berakjuk a hűtőbe, minimum 2órára és azután élvezettel fogyasztjuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat