Tiramisu 5

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 6935 kalória
  • Gabi
Megosztás

A piskóta áztatásához: 3 dl erős feketekávé, 7-8 evőkanál kristálycukor, egy kupica konyak.
A tetejére: 2-3 ek.cukrozatlan kakaópor.
A tojások sárgáját, a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű.
A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a konyakkal ízesítjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán, a sajtos krémbe forgatjuk.
A babapiskóta áztatásához, a hideg kávét a cukorral és a konyakkal összekeverjük. A piskóta felét egyesével, néhány másodpercre beleforgatjuk, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve, egy rétegben, tálcára rakosgatjuk.
A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk. A többi krémet a tetejére, meg az oldalára kenjük, végül kakaóport szitálunk rá.
Hűtőszekrényben, kb.fél órán át, állni hagyjuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat