Thai zöldséges hús pirított tésztával

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 750 kalória
  • Csilla
Megosztás

A darált húst kevés olajon (1 dl) megpirítjuk, majd hozzáadjuk a thai zöldségkeveréket. Ezeket kb. három percig pároljuk.
Ezután megszórjuk a wok-fűszerkeverékkel és a curryvel, majd felöntjük 1-2 dl vízzel, és készre főzzük.
Időközben elkészítjük a pirított tésztát. A tésztát kevés olajon (1 dl), egy bevonatos edényben, alacsony lángon barnára pirítjuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sóval ízesítjük. A pirított tészta főzésénél arra figyeljünk oda, hogy mindig csak annyi vizet adjunk a tésztához, amennyit felvesz a tészta, ne maradjon felesleg. (Úgy készítjük, mint a párolt rizst.)
Tálaláskor, a tésztára helyezzük a zöldséges húst.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat