Tésztás bableves

  • 6 személyre
  • 180 perc
  • 203 kalória
  • Bejus28
Megosztás

A fehér babot beáztatjuk vízbe. Kb. 2-3 órára.
Addig a zöldségeket megpucoljuk és felszeleteljük.
Egy fazékba oda tesszük főni a babot, beletesszük a zöldségeket és félpuhára főzzük.
Mikor már majdnem megpuhult, ízesítjük sóval, ételízesítővel és egy pici szódabikarbónával (ettől hamarabb megfő a bab).
Beletesszük a csokor petrezselymet és a füstölt húst, amit előzőleg már felkockáztunk.
Eközben a hagymát zsíron megpirítjuk.
Pici pirospaprikából és 1 ek. lisztből rántást készítünk, majd a levesbe belekavarjuk.
5-10 perc múlva elzárjuk.
Kis kockatésztával tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat