Tésztában sült sertésszűz

  • 4 személyre
  • 70 perc
  • 930 kalória
  • bogica89
Megosztás

A szárnyas májat kevés zsíron megsütjük, hűtjük, majd a sütéshez használt zsiradékkal együtt pépesítjük.
Sóval, borssal ízesítjük.
A szüzet félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon, minden oldalát 2 percig elősütjük.
Hűlni hagyjuk.
A leveles tésztát kinyújtjuk, és akkora darabot vágunk belőle, hogy a sertés szüzet bele lehessen csomagolni, de ne legyen túl nagy.
Pármai sonkával, vagy baconnel beterítjük, és vékonyan megkenjük a májpéppel.
A szélére helyezzük a szüzet, és becsomagoljuk/feltekerjük.
Illesztéssel lefelé tepsire helyezzük, megkenjük tojássárgájával, megszórjuk lenmaggal, és 15 percre hűtőbe tesszük.
Ismét megkenjük tojássárgájával, és forró sütőbe rakjuk.
10, maximum 15 perc alatt megsütjük, míg a tészta szép színt kap.
Salátával kínáljuk.
Jó étvágyat!


Hozzávalók
  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 20 dkg csirkemáj
  • ek zsír
  • csomag leveles tészta
  • szelet gépsonka
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db tojás sárgája  
  • marék lenmag
  • zacskó madársaláta
  • db citrom
  • dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
Vegye meg a hozzávalókat