Tepsis sertéscomb burgonyával

  • 6 személyre
  • 90 perc
  • 1562 kalória
  • Deli
Megosztás

A combszeleteket kiklopfolom. A sót, borsot és ételízesítőt összekeverem. A szeletek mindkét oldalát befűszerezem, majd hagyom állni, 10-15 percet.
A hagymát megpucolom, és vékony karikákra vágom. A burgonyákat meghámozom, és felkockázom. Egy tepsi alján eloszlatom a 3 kanál zsiradékot.
A hússzeleteket a tepsi közepén elkezdem lerakni. Minden szelet közé hagymakarikát teszek. A szeleteket egymásra csúsztatom úgy, hogy a 2/3-át fedje egymást. A hússzeletek köré teszem a burgonyakockákat, majd 1 kávéscsésze vizet öntök a tepsi tartalmára.
A maradék hagymaszeleteket szétszórom, a tepsi tetején. A 6 szelet füstölt szalonnát, a burgonya és a hússzeletek tetején eloszlatom.
A burgonya tetejét enyhén megsózom. A tepsit alufóliával lefedem, és előmelegített sütőben sütöm. Amikor már a vízgőztől átpuhult a hús és a burgonya, leveszem az alufóliát, és még kicsit sütöm, amíg szép színt kap.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat