Tepsis burgonya fokhagymás tejföllel

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 731 kalória
  • batorinandor@vipmail.hu
Megosztás

A burgonyát meghámozzuk, majd kb. 1-2 mm-es csíkokra beirdaljuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.
Besózzuk és állni hagyjuk, ettől megpuhulnak a szeletek.
A kolbászt és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, a paprikát (lehetőleg színes legyen) nagyobb darabokra kockázzuk.
A burgonyaszeletek közé dugdossuk sorban a szalonnát, hagymát, kolbászt paprikát és így tovább.
Alufóliába csavarjuk jó szorosan, hogy sütés közben ne essen szét.
200 fokos sütőben, 40 percig sütjük, majd kibontjuk a fóliát és a legmagasabb fokozaton pirosra sütjük.
A tejfölbe belereszelünk 1 gerezd fokhagymát és 1 mk. sóval ízesítjük. Ez a mártás nagyon illik hozzá.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat