Tenkes káposzta

  • 5 személyre
  • 90 perc
  • 723 kalória
  • Mevilla
Megosztás

A vöröshagymát felaprítom, a zsírban üvegesre párolom, majd hozzáadom a pirospaprikát.
Gyorsan elkeverem és felöntöm kb. fél deci vízzel, amit lepárolok róla.
Hozzáadom a kockára vágott sertéshúst, fehéredésig párolom, majd ízesítem sóval.
Kevés vízzel felöntöm és fedő alatt, félig megpárolom.
Ezután, az édes káposztát megtisztítom, kb. 2 x 2 cm-es kockára vágom, majd amikor a hús félig megpuhult, hozzáadom a káposztát, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, fűszerezem borsikafűvel és készre főzöm.
A végén, tejfölös habarással sűrítem.
Burgonyagombóccal, nudlival tálalom.


Hozzávalók
  • kg sertéscomb
  • kg káposzta
  • 0.20 kg vöröshagyma
  • 0.05 kg zsír
  • 0.003 kg őrölt kömény
  • 0.03 kg pirospaprika
  • 0.03 kg Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 0.02 kg borsikafű
  • 0.03 kg finomliszt  
  • doboz tejföl  
Vegye meg a hozzávalókat