Tengerszemi csukapörkölt túrós csuszával

  • 6 személyre
  • 50 perc
  • 2398 kalória
Megosztás

Leírás:
1. Kelj fel korán hajnalban. (1.kép)
2. Fogj egy csukát. (2.kép)
3. Hívj segítséget, (3.kép),
4. Tisztítsd meg, (4.kép) majd kétujjnyi szeletekre vágd, és sózd le.
5. Az apróra vágott szalonnát bográcsban olvaszd ki, szép pirosra.
6. A kockára vágott hagymát, fokhagymát a kiolvasztott zsírban pirítsd meg.
7. Húzd félre, szórd meg jófajta, (bogyiszlói) őrölt paprikával.
7. A tisztított, csukákat tedd a bográcsba, óvatosan keverd át.
8. Tedd bele a szeletekre vágott paprikát, paradicsomot.
8. Öntsd rá a szekszárdi vörösbort, pici vizet.
9. Közepes lángon 45 percig főzd, rövid lére.
10. Forgasd a bográcsot, hogy oda ne kapjon.(5.kép)
10. Az elpárolgott levet vörösborral pótold. (a bográcsban is :)
11. A végén dobjál csak bele jófajta cseresznye paprikát, nehogy szétfőjön.
12. Tejföllel, túrós csuszával tálald! Jó étvágyat!




Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat