Tengeri sóban sült mangalica szűz glasírozott bébi céklával, kecskesajttal, diós zöldfűszeres dressz

  • 2 személyre
  • 60 perc
  • 599 kalória
Megosztás

Elkészítés
Cékla sütése
1. A céklát megpucoljuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Sózzuk és olívaolajjal csöpögtetjük. 200 fokon 25 perc alatt puhára sütjük.
2. 4-5 darabot félreteszünk belőle, a többit összepürézzük, vörösborecettel, vízzel, olívaolajjal, mézzel és tűzretéve, folyamatos keverés mellett besűrítjük, ebből a redukcióból lesz az öntet. A félretett bébicéklákat benne felmelegítjük.
Szűzérmé készítése
3. A szűzérmét frissen őrölt borssal ízesítjük, majd forró serpenyőben körbesütjük, kérgesítjük.
4. Felverünk egy tojásfehérjét, adunk hozzá egy kanál vizet közben, ízesítjük tengeri sóbóval, apróra vágott friss rozmaringlevélel, kevés őrölt borssal, ezzel vonjuk be a szűzérmét , majd 10 percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
A sajtöntet készítése
5. A kecskesajtot egy kicsi lábasban kevés tejjel fellazítjuk, összemelegítjük, hogy öntet szerű legyen, de még maradjan benne darabok.
A díszítéshez
6. A diót forró serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, frissen aprított korianderrel, petrezselyemmel, egy gerezd ugyancsak apróra vágott fokhagymával és pár csepp fehérborecettel ízesítjük, majd pár kavarás után, ha az ecet erős illata elszállt, lehúzzuk a tűzről és félretesszük.
Tálalás
7. A szűzet 1,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Egy tányér közepére 3-4 szelet kerül belőle. A kecskesajtos öntetet köré öntjük, rusztikusan, pár nagyobb darab sajttal. A bébicéklákat felezhetjük és ezeket körbe három négy helyre elhelyezzük, majd a redukciós öntettel bőven meglocsoljuk. Végül a kecskesajtos öntetet pirított, fűszeres dióval szórjuk meg.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat