Temesvári sertéstokány

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 774 kalória
  • Joe
Megosztás

Előkészítés:
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.
Ha friss zöldbabunk van, azt is 2-3 centisre daraboljuk.

Elkészítés:
A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk.
Belenyomjuk a fokhagymát, rászórjuk a köményt. Egy-két percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és kb. 10 percig dinszteljük.
Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk.
Beletesszük a babot és rászórjuk a pirospaprikát. Ha konzerv babunk van, azt csak akkor tegyük bele, ha a hús már puha.
Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.
Forrás után levehetjük a tűzről.
Párolt rizst, galuskát, vagy főtt tésztát adhatunk mellé köretnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
  • 60 dkg sertéscomb
  • 30 dkg zöldbab
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • fej vöröshagyma
  • gerezd áttört fokhagyma
  • db paprika
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • mk köménymag
  • tk pirospaprika
  • mk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • kanál finomliszt  
  • dl tejföl  
Vegye meg a hozzávalókat