Temesvári sertéstokány

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 781 kalória
  • Joe
Megosztás

Előkészítés:
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.
Ha friss zöldbabunk van, azt is 2-3 centisre daraboljuk.

Elkészítés:
A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk.
Belenyomjuk a fokhagymát, rászórjuk a köményt. Egy-két percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és kb. 10 percig dinszteljük.
Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk.
Beletesszük a babot és rászórjuk a pirospaprikát. Ha konzerv babunk van, azt csak akkor tegyük bele, ha a hús már puha.
Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.
Forrás után levehetjük a tűzről.
Párolt rizst, galuskát, vagy főtt tésztát adhatunk mellé köretnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat