"Téli" eperkrémleves

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 877 kalória
Megosztás

Az epren és a citromon kívül, öntsünk mindent egy lábasba és lassú tűzön forraljuk fel. Melegítsük legalabb 10 percig, de nem kell, hogy lobogjon, mert a tejszín hajlamos túró szerű állagúvá váni, ha sokáig forraljuk. Ezután szedjük ki belőle a fűszereket és öntsük hozzá a mirelit epret és vegyük le a lángról. Az eper a forró tejszínes keverékben, szépen fel fog olvadni és ezután alaposan turmixoljuk le. Utolsó lépésként reszeljük bele 1 citrom héját és facsarjuk bele a levét. Egy kevés mentát és bazsalikomot tegyünk rá díszítésként.


Hozzávalók
  • kg eper(fagyasztott is lehet)
  • ek fruktóz
  • dl tejszín
  • rúd fahéj
  • l víz
  • db szegfűszeg
  • db citrom
  • szál bazsalikom
  • szál menta
Vegye meg a hozzávalókat