Tejszínes zöldségkrémleves

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 364 kalória
Megosztás

A megtisztított zöldségeket felaprítjuk.
A hagymát megfuttatjuk olajon és margarinon,hozzáadjuk a sót, curryt, ételízesítőt.
Kis idő múlva hozzáadjuk a tárkonyecetet és a finomra vágott zöldpetrezselymet.
H a zöldségek szétestek,akkor megszórjuk liszttel és forró vízzel felengedjük.
Alaposan kiforraljuk ,majd turmixoljuk és tejszínnel dúsítjuk.
Tálaláskor burgonyachipssel vagy kenyérkockával kínáljuk.


Hozzávalók
  • kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 10 dkg margarin
  • fej finomra vágott hagyma
  • 30 dkg vegyes zöldség
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet ételízesítő  
  • dl főzőtejszín
  • kanál átszitált liszt
  • csipet curry
  • kanál tárkonyecet
Vegye meg a hozzávalókat