Tejszínes zöldborsófőzelék

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 465 kalória
Megosztás

A borsót a vajon megdinsztelt, kis kockára vágott hagymán, félig puhára párolom. Felengedem egy liter vízzel, teszek bele 2-3 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál ételízesítőt, és fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul.
Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró vajon pirítok 2 evőkanál lisztet, belekeverem a reszelt hagymát és fokhagymát, majd felöntöm 2 dl tejszínnel. Jól elkeverem, a tűzről lehúzva. Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon, és leveszem a tűzről.
Feltétnek adhatunk hideg sült húst, tükörtojást, fasírtot, pörköltet, rántott párizsit.




Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat