Tejszínes sütőtökpüré

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 282 kalória
  • csurakagnes
Megosztás

A nagyobb darabokra vágott tököt mikrózható tálba tesszük, majd öntünk alá fél pohár vizet.
A tálat befedjük és betesszük a mikróba. Legmagasabb fokozaton, először 15 percig mikrózzuk. Ekkor ellenőrizzük a tök állagát, majd szükség szerint folytatjuk a mikrózást. Időnként ellenőrizzük, hogy megfelelő állagú-e már a tök. Akkor jó, ha pürésre főt. Ez általában, maximum 30 percet vesz igénybe.
Ha a tök megfőtt, kanalazzuk ki a bőréből, egy másik tálba és kézi-, vagy gépi habverővel, keverjük simára a vajjal és a tejszínnel.


Hozzávalók
  • db sütőtök
  • 10 dkg vaj
  • dl tejszín
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • dl víz
Vegye meg a hozzávalókat