Tejszínes-sajtos rakott tészta

  • 6 személyre
  • 75 perc
  • 886 kalória
  • hanyi
Megosztás

A száraz tésztát forró, sós vízben megfőzöm, a szokásos módon. Leszűröm, majd félreteszem.
A sonkát apróra darabolom, a gombát lecsöpögtetem a levéről. A gombát és a sonkát megpirítom, egy pici margarin és olaj keverékében. Őrölt borsot szórok rá és egy kis ételízesítőt. Mikor már látom, hogy szépen összepirult, beleteszem a tejszínt. Meg forralom egy picit és egy kevés tejjel felöntöm, hogy folyékonyabb legyen. Ezután a krémes állag eléréséhez, pici tejben elkeverem a lisztet és a mártásra öntöm. Szerecsendiót reszelek rá, összerottyantom, majd félreteszem.
Egy tűzálló tálat margarinnal kikenek és beleteszem a kifőtt tészta felét, majd a mártást és a tészta másik felét. Tetejére elkenem a tejfölt és sajtot szórok rá.
Beteszem a sütőbe és 20-25 perc alatt, pirosra sütöm.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat