Tejszínes rakott karfiol

  • 8 személyre
  • 90 perc
  • 1746 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A karfiolt rózsáira szedem, a nagyobbakat feldarabolom.
Enyhéh sós vízben blansírozom (azaz forrásban lévő vízbe teszem, 5 percig forralom, majd hideg vízben lehűtöm és lecsepegtetem).
A rizst 1 ek. olajon megfuttatom, azután felöntöm 1.5 bögre forró vízzel.
Sózom, és lefedve, meleg helyen megvárom, hogy a rizs megdagadjon.
A felaprított hagymát és fokhagymát 2 ek. olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a megdarált húst.
Ízlés szerint sózom, és addig pirítom, míg zsírjára sül. Ekkor fűszerezem, és elkeverem.
Egy közepes méretű tepsit kivajazok, megszórom zsemlemorzsával, és beleöntöm az előzőleg összekevert rizst és húst.
Elegyengetem a tetejét, rászórom a karfiolrózsákat, és elrendezem.
A tejszínt, tojást és a reszelt sajt felét elkeverem, majd ráöntöm a karfiolra úgy, hogy mindenhol befedje.
A maradék sajtot a tetejére szórom, és sütőbe teszem.
200 fokon, kb. 40 perc alatt megsütöm. Akkor kész, ha a teteje szép aranybarnára pirul.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat