Tejszínes rakott brokkoli

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 448 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A rizst megfőzzük, lecsöpögtetjük. A brokkolit rózsáira szedjük, blansírozzuk.
A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, megsózzuk, majd hozzáadjuk a húst. Addig pirítjuk, míg ki nem fehéredik.
Ekkor adjuk hozzá a főtt rizst, és megborsozva, pár percig együtt pároljuk.
Sütőtálat kivajazunk, majd zsemlemorzsát szórunk az aljára.
Rárétegezzük először a brokkolit, majd a húsos rizst, és egy újabb brokkoli réteget.
A tojásból, a lisztből, a főzőtejszínből kavart szósszal megöntözzük, és előmelegített sütőben, rövid idő alatt, készre sütjük.
Tálaláskor megszórhatjuk, kevés reszelt sajttal is. Várjuk meg, hogy kicsit hűljön, mert könnyebb szeletelni.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat