Tejszínes lencseleves

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 583 kalória
Megosztás

A lencsét beáztatjuk 1 órára.
A hagymát finomra vágjuk.
Az olívaolajat megmelegítjük és rárakjuk a hagymát, majd megpirítjuk. Sózzuk meg.
Vágjuk össze a zöldségeket.
Az összevágott zöldségeket adjuk hozzá a megpirult hagymához és fűszerezzük, frissen őrölt borssal.
A fokhagymát is felaprítjuk.
A lencsét a lepirult zöldségekhez adjuk.
A fokhagymát rászórjuk a lencsére, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Puhára főzzük a zöldségeket.
A leves zsírjára rászórjuk a pirospaprikát és a petrezselyemzöldet.
Elkészítjük a kötést. A lisztet kikeverjük vízzel csomómentesre, majd citromlével tesszük pikánssá.
A tejszínt gyors keverések mellett, a leveshez adjuk.
Kevés petrezselyemzölddel tesszük pikánssá.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat