Tejszínes kapros gombaleves

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 526 kalória
  • Csilla
Megosztás

1. A hagymát és a gombát apróra vágjuk.
2. A hagymát üvegesre pároljuk az olajon.
3. A gombát is rádobjuk és lefedve, kicsit megsózva azt is puhára pároljuk.
4. Meghintjük a liszttel, ráöntjük a tejszínt és botmixerrel összeturmixoljuk.
5. Felöntjük a vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat, sok-sok borssal, esetleg még egy pici sóval ízesítjük.
6. Felforraljuk, sűrűsödésig főzzük, tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.


Hozzávalók
  • ek liszt  
  • fej hagyma
  • l víz
  • db leveskocka
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 2.5 dl tejszín
  • 35 dkg gomba
Vegye meg a hozzávalókat