Tejszínes halragu

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 845 kalória
  • Enya
Megosztás

Ha fagyasztott hallal dolgozunk, először zsiradék nélkül, serpenyőben, többször megforgatva olvasszuk ki. A levet, amit ereszt, öntsük le róla. (Én jobb szeretem ezt a módszert, mint a mikrós kiolvasztást.)
Egy serpenyőben olvasszunk vajat, tegyük bele a halkockákat, sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítsük.
Néhány percnyi sütés után, fordítsuk meg, majd szintén fűszerezzük. Ha kész, szedjük tálra a halat.
A visszamaradt vajban, dinszteljük meg a fokhagymát, keverjük el a lisztet és néhány percnyi pirítás után, öntsük fel a tejszínnel. Megint mehet bele só és bors, ízlés szerint és néhány csepp citromlé. Melegen öntsük a halra és azonnal tálalható.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat