Tejszínes gyümölcsrizs

  • 6 személyre
  • 60 perc
  • 1010 kalória
  • icu
Megosztás

A rizst megmosom, leszűröm. A tejet felteszem, majd amikor forr, a rizst belekeverem.
Csipet sóval, citromhéjával főzöm, lassan, néha megkevergetve, ameddig a rizs a tejet felveszi.
Belekeverem a vajat és a vaníliás cukrot. Vízfürdőben lehűtöm, ha sűrűnek találom, őszibarackbefőtt levével hígítom.
A barackot aprítom, a jól lehűtött tejszínt kemény habbá verem, porcukorral és a habfixálóval.
A kihűlt rizshez keverem az barackot, majd a tejszínhab bő felével elkeverem.
A tetejére simítom maradék tejszínhabot, és kevés félretett gyümölccsel díszítem.
Jól behűtve tálalom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat