Tejszínes-gombás penne

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 204 kalória
  • Eszti
Megosztás

A hagymát apróra vágom és olajon, üvegesre párolom.
A gombát megtisztítom és felszeletelem, majd a hagymához adom és lefedve párolom.
Ízesítem a fűszerekkel. A bors szinte elengedhetetlen ízesítője a gombának, a kakukkfű pedig nagyon finom ízt és nem mellesleg isteni illatot ad neki. Kevés tárkonyt is tegyünk bele, ettől nagyon pikáns lesz, de aki nem szereti, nyugodtan elhagyhatja, vagy pótolhatja mással.
Miután az ízek összeértek, 1,5-2 dl tejszínt öntök a gombára és még 10 percig főzöm.
A tésztát sós vízben kifőzöm, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha.
A szószt a tésztával alaposan összeforgatom, majd tálaláskor, vékonyra szeletelt parmezán sajttal és ha van, aprított petrezselyemzölddel díszítem.


Hozzávalók
  • db hagyma
  • tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 2-3 ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 0.5 kg gomba
  • csipet kakukkfű
  • csipet tárkony
  • csomag penne
  • dl tejszín
Vegye meg a hozzávalókat