Tejszínes csirkés penne paradicsommal

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 612 kalória
Megosztás

Az olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Amint a hús kifehéredett, rárakjuk a kockára vágott paradicsomot.
Néhány percig, fedő alatt puhára pároljuk, majd levesszük a tűzhelyről.
Egy teás szűrőn keresztül rászitáljuk a lisztet, jól elkeverjük, visszatesszük a tűzhelyre és takarékon kevergetjük 1-2 percig.
Fokozatosan felöntjük a tejszínnel miközben folyamatosan kevergetjük. (Akár le is húzhatjuk a tűzhelyről megint, a felöntés alatt.)
Ha jó ízű a ragu összeforgatjuk a kifőtt penne tésztával.


Hozzávalók
  • 40 dkg penne
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • fej hagyma
  • 30 dkg Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • dl tejszín
Vegye meg a hozzávalókat