Tejfölös tavaszi sertésragu

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 700 kalória
  • judit
Megosztás

A zöldségféléket megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Az almát meghámozzuk, majd a többi zöldséghez aprítjuk, egy tálba.
A petrezselyemzöldet apróra metéljük.
A húst az olajon fehérre pirítjuk, majd kis só és egy kevés víz hozzáadása után, lefedve pároljuk.
Miután pár percet párolódott, fűszerezzük őrölt borssal, 1 tk. mustárral és ketchuppal, valamint kevés szójaszósszal (utóbbi elhagyható, viszont kár lenne, hiszen nagyon jó ízt ad a húsnak).
Amikor majdnem teljesen megpuhult a hús, fedő nélkül pirítjuk addig, ameddig csak minimális víz marad alatta.
Hozzáadjuk az aprított zöldségeket a húshoz, 2-3 percig, időnként megkeverve pirítjuk, majd hozzáadjuk a többi fűszert is.
Meglocsoljuk citromlével, megszórjuk csipet bazsalikommal, szerecsendióval, kakukkfűvel és tárkonnyal. A tárkonnyal nagyon finoman bánjunk, mert intenzív az íze, ezért nem szabad, csak keveset adni az ételhez! (Ízlés szerint lehet még sózni egy kicsit, mert a tejföl elvesz a sós ízből.)
Lefedve, kb. 15 percig pároljuk az ételt. Időnként keverjük meg!
Mikor jól összefőttek az ízek, adjuk hozzá az egész tejfölt és a reszelt sajtot, majd sűrűn kevergetve, kb. 5 percig főzzük.
Közvetlenül a tűzhely kikapcsolása előtt, apríthatunk bele még egy kis petrezselyemzöldet.
Mialatt a ragut készítjük, párhuzamosan főzzük ki hozzá a tésztát, bő vízben. Adjunk a vízhez kis olajat, akkor kevésbé tapad össze a tésztánk.
Lehet is tálalni az ételt, jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat